Yvon van der Laan | Fotografie

Over mij

Mijn naam is Yvon van der Laan en ik ben woonachting in Ravenswoud (Friesland).

Sinds een groot aantal jaren houd ik mij met veel enthousiasme bezig met fotografie. Wat begon als het af en toe een kiekje schieten tijdens vakanties is inmiddels uitgegroeid tot een grote passie.

Mijn kennis over fotografie heb ik in de loop der jaren opgedaan door het volgen van diverse cursussen en workshops en ik breng mijn opgedane kennis graag over op anderen.

Als echt "buiten- en natuurmens" ligt mijn passie vooral bij natuurfotografie, maar hiernaast beleef ik ook veel plezier aan het maken van portretten. Qua natuurfotografie heb ik een lichte voorkeur voor landschaps- en macrofotografie.

Mijn woonplaats Ravenswoud ligt op de grens van Friesland en Drenthe, vlakbij het Fochteloërveen en het Drents-Friese Wold. Veel van mijn natuurfoto's zijn in die gebieden gemaakt, maar ik mag ook graag nieuwe gebieden ontdekken of richting de kust gaan.

Op mijn tochten door de natuur word ik meestal vergezeld door mijn trouwe maatje Jente. Samen brengen we wekelijks uren door in de natuur op zoek naar mooie plaatjes.

Ik ben lid van de Vereniging Natuurfotografen Drenthe (www.vnfdrenthe.nl). VNF Drenthe is een vereniging van enthousiaste landschaps- en natuurfotografen die hun passie voor landschaps- en natuurfotografie met elkaar willen delen.